A dilapidated multi-room pre-war apartment is transformed into a modern, adaptable open space, providing an urban sanctuary above the frenzy of New York City.

Studio Garneau's Transformer project creates a flexible, adaptive mini-loft that emphasizes open views while providing supportive functionality — architecture and furniture opens, folds and slides, responding to different uses.

Built-in cabinetry and custom designed furniture maximize space and flexibility.

White painted walls and doors, conceal lush interiors of oiled walnut, enclosing libraries, artwork, office supplies, clothing and precious mementos.

© Studio Garneau

the apartment is opened or closed via a large sliding wall the sliding wall conceals the library shelves, cabinets and storage deep entrance closet has shoe rack built into the door table serves as kitchen counter, dining table and work desk wall and murphy bed stowed away to enlarge the apartment looking across the living room to the kitchen area looking back into the living space from sleeping area looking towards the dressing room with the murphy bed down sliding wall closed providing a serene bedroom dressing room cabinet separating the sleeping area from the washroom washroom with cobalt blue mosaic tiles on walls, ceiling and floor looking out of the washroom across the dressing room
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 8
  • 9
  • 10